Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 05/10/2012
#7O
La Cimera Social crida a protestar aquest diumenge contra uns pressupostos “antisocials i injustos amb les Balears”
Les prop de 40 organitzacions sindicals i socials que integren la Cimera Social de les Balears demanen a la ciutadania que vagi a la manifestació d’aquest diumenge a les 12.00 hores a plaça d’Espanya de Palma, per protestar contra uns pressupostos “antisocials i injustos amb les Balears” i que van en contra de la “dignitat de les persones”.
 
El representant del sindicat Gestha, Luis Tato, ha qualificat en roda de premsa com a “maquillatge comptable” els PGE per al 2013 i ha pronosticat que “anticipen noves retallades i més depressió”.
 
Tato ha concretat que els comptes del Govern central es basen en tres mentides: la previsió del decreixement del PIB en 0,5 punts quan altres organismes preveuen que sigui superior, i unes altres mentides en la previsió d’ingressos i despeses. Ha afegit que la inversió dels fons estatals a les Balears és “inacceptable” atès que som la comunitat autònoma “amb menys dotació per habitant”. També ha criticat que el president Bauzá “s’ha plegat a les exigències de Rajoy”.
 
Per la seva banda, el representant de Facua, Alfonso Rodríguez, ha assenyalat que els PGE són un “atac ferotge” per part del Govern de l’Estat, que governa “contra el poble i carrega sobre els que menys tenen”. Segons Rodríguez, la situació actual ja no és d’indignació, “és d’autèntica desesperació”, i per això demana “sortir en massa el diumenge”, perquè “la crisi no és només econòmica, és una lluita de classes”.  “No ens jugam el futur, ens jugam el present”, ha remarcat.
 
Marino de la Rocha, de la Coordinadora d’Ong, ha advertit que la qualitat de vida dels illencs es veurà afectada per uns “pressupostos que només estan pensats per pagar els interessos del deute”. De la Rocha ha fet una crida a la responsabilitat de la consciència de cadascú, al posicionament cívic i ciutadà per sortir al carrer a protestar.
 
Sobre la possibilitat de què les organitzacions que conformen la Cimera, entre elles els sindicats CCOO, UGT, USO, CSI-F i STEI, apostin per una vaga general aquesta tardor, la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, ha manifestat que les entitats de la Cimera estan reflexionant sobre la seva conveniència o no, però que tot i això, la posició de CCOO és que el Govern “s’està guanyant dia a dia una convocatòria de vaga general”. Ha remarcat que CCOO considera que “seria desitjable” que la convocatòria compti amb el suport de la Cimera, una convocatòria que no ha de ser “aïllada” i hauria d’estar coordinada amb altres països europeus en la mateixa situació que la nostra”.
 
En aquest sentit, el secretari d’Acció Sindical  de la UGT, Manuel Pelarda, ha opinat que les “conseqüències nefastes” i les “agressions” dels PGE justifiquen una vaga, que la UGT voldria que es plantegés com una “acció-reacció” des d’una perspectiva autonòmica, nacional i europea”.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com