Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació , 17/09/2012
UGT i CCOO no van al Fòrum Balears Competitiva perquè critiquen el seu funcionament
Manuel Pelarda i Katiana Vicens registren al registre de PresidèciaLa secretària de CCOO, Katiana Vicens, i el secretari d’Acció Sindical de la UGT, Manuel Pelarda, han registrat aquest dilluns a la Conselleria de Presidència una carta adreçada al conseller Antonio Gómez en què li exposen les raons dels sindicats majoritaris per no acudir a la segona convocatòria del Fòrum Balears Competitiva.
 
En concret, UGT i CCOO rebutgen el reglament intern d’aquest Fòrum i la creació dels grups de treball, ja que entenen que les funcions d’aquest organisme coincideixen amb les que tenia el Consell Econòmic i Social. “No podem estar d’acord amb la creació d’un altre organisme de diàleg social que només té la intenció de control polític per part d’aquest Govern”, diu la  missiva.
 
Així mateix, els sindicats majoritaris asseguren que el grup de treball del Fòrum anomenat Capital Humà tracta uns temes de debat que corresponen a altres organismes ja consolidats, com són el Consell Escolar, el Consell de Formació Professional, la Comissió Executiva del SOIB i altres funcions que corresponen a la Conselleria de Vicepresidència.
 
CCOO i UGT també critiquen que un altre grup de treball discutirà sobre la gestió pública, sense la presència dels sindicats del sector i sense tenir en compte que la Mesa de la Funció Pública ja té aquesta funció.
 
A més a més, les organitzacions sindicals més representatives manifesten que amb la creació del Fòrum es buida de contingut la mesa social tripartida creada per decret i depenent de Vicepresidència Econòmica, Promoció empresarial i Ocupació.
 
UGT i CCOO insisteixen en què la creació de nous instruments de diàleg social no tenen justificació més enllà de “la intenció del Govern d’eliminar la crítica i controlar políticament nous fòrums de diàleg”. Per això, afirmen que no “entraran en el joc de l’Executiu” perquè opinen que el diàleg social és “una eina clau que beneficia el conjunt de la societat”.
 
No obstant això, CCOO i UGT consideren “urgent i necessari” que s’obri el procés de diàleg i concertació social a la nostra comunitat autònoma tal i com estava establert, per “contribuir a una millor governança”.
 
Els representants d’ambdós sindicats han mostrat la seva reticència a la presa de decisions de “forma unilateral” per part del Govern autonòmic en temes que afecten de manera general la ciutadania i de manera particular els treballadors i treballadores de les Illes Balears.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com