Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 10/11/2008
JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ PER A LA COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT
Organitzada per la Secretaria d’Acció Social i Immigració de la Unió General de Treballadors de les Illes Balears
 

   

Dijous 6 de novembre de 2008 va tenir lloc a la Conselleria de Treball i Formació una jornada de sensibilització per a la cooperació al desenvolupament, organitzada per la Secretaria d’Acció Social i Immigració de la Unió General de Treballadors de les Illes Balears. Aquesta jornada va tenir com a ponents a David Abril Hervás, Director de Projectes de Cooperació de l’Agència de Cooperació Internacional (ACIB) i el Director de la Fundació UGT-ISCOD-Trabajo Solidario, José Manzanares.

 

El director de l’ACIB explicà que la tasca de l’Agència és executar la política de cooperació, emergències i acció humanitària, així com dedicar-se a l’educació al desenvolupament i sensibilització. Va ressaltar la tendència a l’especialització dels agents de cooperació i parlà de la crisi alimentària com el problema més greu al planeta en aquests moments.

 

Margarita Bárez, Secretària d’Acció Social i Immigració de la UGT-Illes Balears, va donar a conèixer els projectes de cooperació que el sindicat ha dut a terme fins ara a Sud-amèrica i que van des de la construcció de pous per a l’aigua potable, aules per a la formació artesana de les dones pobres i campanyes de sensibilització a les escoles.

 

Finalment, José Manzanares va indicar que “No hi ha cooperació si aquesta no contribueix al desenvolupament”. És per això que la tasca d’ISCOD, que es desenvolupa sobre tot a l’Àfrica subsahariana, Amèrica del Sud i els Balcans, és oferir l’ajuda i els mitjans per què siguin els receptors els qui es responsabilitzin de dur endavant el projecte. El director d’ISCOD va remarcar la necessitat de que les Federacions de la UGT s’impliquin per a què les empreses espanyoles tenguin la responsabilitat social de respectar els drets dels treballadors quan s’instal·len a països on aquests drets no són reconeguts.

 

 

 

 

PROGRAMA

10.00 hores

* Ponència “Instruments de Cooperació de les Illes Balears” a càrrec de David Abril Hervàs, Director de Projectes de Cooperació de l’Agència de Cooperació Internacional (ACIB).

11.00 hores

* Debat

11.45 hores

*Ponència “ISCOD, l’aposta d’UGT per la cooperació sindical en l’àmbit internacional” a càrrec de José Manzanares, Director de la Fundació UGT-ISCOD-Trabajo Solidario.

12.45 hores

* Debat

13.00 hores

*Clausura de la jornada.

 

 

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com