Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 10/02/2009
La Plataforma per Palestina exigeix un canvi a la política del Estats Units
Exigim el canvi del seu vot dins de la ONU per obligar a Israel al compliment inmediat de totes les resolucions de les NU que EEUU ha bloquejat.

A L’AGÈNCIA CONSULAR DELS ESTATS UNITS A PALMA

Davant dels crims de guerra comesos per l’Estat d’Israel a la Franja de Gaza les darreres setmanes, amb un balanç de xifres esgarrifant d’almenys 1.300 morts –entre els quals hi ha 417 nens, 108 dones, 129 ancians, 14 metges i 4 periodistes–, 5.500 ferits i 22.000 edificis destruïts en un atac massiu, indiscriminat i dirigit contra la població civil, contravenint per a vergonya del món tots els principis del Dret Internacional Humanitari i violant la IV Convenció de Ginebra

EXPOSAM

- Que des de 1976 l’Estat d’Israel és el principal receptor d’ajudes económiques dels Estats Units, privilegi que segueix conservant avui dia. Que en 2005 es comptabilitzaven gairebé 154.000 milions de dòlars d’ajuda directa. Actualment, Israel reb una mitja de 3.000 milions de dòlars per any, que representen la sexta part del Pressupost d’Ajuda Exterior nortamericà i el 2% del PIB d’Israel.

- Que el 75% de l’ajuda rebuda per Israel en els darrers anys ha estat de tipus militar, a  qual s’ha d’afegir l’equipament sobrant dels arsenals d’EEUU que ha estat regalat o venut amb importants descomptes. Així mateix, es destinen anualment més de 3.000 milions extra per a desenvolupar productes militars conjunts com els tancs Merkava i missil Arrow.

- Que les donacions privades fetes a Israel suposen 2.000 milions de dòlars anuals adicionals amb condicions fiscals favorables.

- Que el govern d’EEUU manté una connivència total amb el desenvolupament d’armament de destrucció masiva (nuclear, químic i biológic), al marge de les lleis internacionals.

- Que EEUU ha donat suport i ha protegit des de 1948 a un Estat que incompleix sistemàticament les Resoluciones del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i del Tribunal Internacional de l’Haya, com les següents:

 194 y 3236: Dret al retorn del Refugiats.

 242, 338 y 425: Retirada d’Israel dels Territoris Ocupats

 446: Desmantellament de les colònies a Cisjordània.

 Dictamen del Tribunal de l’Haya del 9 de juliol de 2004 que declara ilegal el Mur de l’Apartheid de Cisjordània a més d’instar a enderrocarlo de forma urgent.

DENUNCIAM:

- Que la complicitat del govern dels EEUU amb el sionisme el converteix en responsable directe dels crims de guerra comesos per Israel a la Franja de Gaza, així com del bloqueig, l’apartheid, el robament de terres, la violació dels Drets Humans, l’ocupació, la repressió i l’extermini que pateix des de fa 60 anys el poble palestí.

Després de la presa de possesió del nou President dels EEUU, Barak Obama, amb les expectatives creades respecte a un canvi a la política exterior en relació a Palestina

EXIGIM:

- El fi del support armamentístic i polític a Israel per part dels EEUU.

- El canvi del seu vot dins de la ONU per obligar a Israel al compliment inmediat de totes les resolucions de les NU que EEUU ha bloquejat.

- L’impuls en la condemna per crims de guerra a tots els responsables de la massacre de civils a la Franja de Gaza i la pressió perque Israel compleixi vertaderament amb l’alt al foc.

- El support a una solució justa basada en la creació d’un Estat palestí lliure, en el respecte als Drets Humans del poble palestí i en el compliment dels desitjos democràtics d’aquest poble.

La porta per a la pau a l’ Orient Mitjà té una clau que ara mateix es troba a las mans del nou Govern dels Estats Units. Aquesta clau se diu Palestina.

24 de gener de 2009, Palma

PLATAFORMA PER PALESTINA

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com