Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 11/10/2013
FETE-UGT formalitza el recurs contenciós administratiu contra el TIL
La Federació d’Ensenyament d’UGT (FETE-UGT) ha formalitzat la presentació d’un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) contra el decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) aprovat pel Govern balear el passat 19 d’abril.
 
El recurs també planteja una qüestió d’inconstitucionalitat sobre l’article del decret llei del Govern balear, aprovat dues hores després de l’auto del TSJIB que va suspendre l’aplicació del TIL, que estableix que la Inspecció Educativa podrà imposar el projecte lingüístic als centres educatius d’acord amb la Conselleria d’Educació sempre que no tinguin els seus propis aprovats pels Consells Escolars d’acord amb la normativa actual.
 
Els serveis jurídics de FETE-UGT basen fonamentalment el recurs contra el TIL en què el Govern el va aprovar sense negociar-lo a la Mesa Sectorial d’Educació i en què part del seu contingut vulnera la Llei de Funció Pública, la Llei de Normalització Lingüística i l’Estatut d’Autonomia per no haver tingut en compte a la UIB com òrgan consultiu.
 
A més a més, el recurs destaca la no previsió d’un pla de formació pels docents així com la manca d’ una memòria econòmica concreta.
 
FETE-UGT confia plenament en què el TSJIB resoldrà favorablement aquest recurs contenciós-administratiu contra el TIL, fet que forçaria al Govern balear a una vertadera negociació col·lectiva que afavoriria el consens social.
 
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com