Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 29/09/2014
FETE-UGT demana a Núria Riera responsabilitat política per resoldre el conflicte educatiu
La Federació de Treballadors de l’Ensenyament (FETE-UGT) ha demanat a la nova consellera d’Educació, Núria Riera, responsabilitat política per resoldre el conflicte educatiu mitjançant consens i diàleg amb tota la comunitat educativa.
 
Aquesta és la principal exigència que l’organització sindical ha fet arribar a Riera durant la reunió que han mantingut aquest dilluns, en la qual li han entregat un document amb nou peticions que subratllen la necessitat urgent de revertir les retallades laborals i econòmiques sobre el sector educatiu.
 
FETE-UGT ha insistit a la consellera d’Educació que el Govern balear ha d’acatar les sentències sobre el TIL que ha dictat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i li ha exigit que substitueixi els responsables polítics que no han estat capaços de trobar cap solució al conflicte educatiu durant aquesta legislatura.
 
També, ha reclamat que es dictin instruccions als centres educatius per afrontar aquest curs escolar sense TIL. Aquestes directrius, haurien de negociar-se amb tota la comunitat educativa i ser ratificades en el marc de la Mesa Sectorial.
 
FETE-UGT considera que aquestes instruccions han de reconèixer l’autonomia de cada centre per què així puguin revisar els seus projectes lingüístics tenint en compte l’opinió dels claustres, l’alumnat i les famílies. 
 
Una altra de les propostes del sindicat ha estat la retirada immediata dels expedients i sancions als directors de centres  i, a més a més, la creació d’una mesa d’experts per consensuar un model educatiu de tractament de llengües que permeti que els alumnes, al finalitzarar l’ESO, dominin les dues llengües oficials i tenguin un coneixement satisfactori d’una tercera llengua.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com