Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació , 12/09/2014
FETE-UGT anima a fer vaga dilluns per continuar lluitant contra les retallades i el TIL
La Federació de Treballors d’Ensenyament de UGT (FETE-UGT) crida a la participació a la vaga de dilluns i a les mobilitzacions programades per expressar el descontent de la comunitat educativa amb les retallades i el “caos” provocat per la “imposició” del Tractament Integrat de Llengües (TIL). 
 
Per a l’organització sindical la convocatòria d’una aturada a l’inici de curs està més que justificada ja que no s’ha posat en marxa cap mesura per evitar les greus conseqüències que tenen les retallades sobre la qualitat de l’educació i la igualtat d’oportunitats.
 
Entre els efectes de la política d’austeritat del Govern balear, FETE-UGT ha destacat la reducció de personal docent, la no substitució de professorat quan està de baixa, la massificació de les aules, la disminució de programes de suport i reforç o les retallades en ajudes per a la compra de llibres, de beques de menjador i de transport.
 
Ha afegit que considera que el “caos” a les aules per la imposició del TIL s’agreujarà amb l’ampliació a tota la Primària i a Segon d’ESO i recorda que es tracta de projecte que està pendent de la resolució dels contenciosos per part del Tribunal Superior de Justícia.
 
“Els recursos per aplicar un TIL, al que ens oposam, surten de les retallades a programes de suport i reforç dirigits a alumnes amb més necessitats educatives” , ha assenyalat FETE-UGT.
 
A més a més, a la ja complicada situació de l’educació a Balears – ha remarcat el sindicat-  s’afegeix “una altra imposició”, la de la LOMCE, una llei “sense consens” i que trencarà “l’equitat entre centres i alumnes”. 
 
Per tot això, FETE-UGT torna a exigir un “verdader diàleg” amb la Conselleria d’Educació per intentar recuperar tots els drets perduts per part de  professorat i alumnat durant la crisi i ha mostrat la seva “decepció” amb les darreres meses sectorials per no aconseguir avanços en aquest sentit.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com