Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 09/06/2015
FETE-UGT denuncia que el Govern ha deixat de convocar oposicions per a més de 600 places docents
​La Federació de Treballadors de l’Educació de la UGT (FETE-UGT) denuncia que no s’han reposat unes 600 places docents entre jubilacions i vacants de plantilles des de 2011 perquè  la Conselleria d’Educació no ha fet Oferta Pública d’Ocupació (OPO) en tota la legislatura.
 
FETE-UGT calcula que amb la taxa de reposició del 10% dels anys 2012, 2013 i 2014 i la del 50% de l’any 2015 marcada pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, s’haurien pogut convocar unes 130 places d’aquestes 600.
 
El fet de no realitzar aquesta OPO, com si han fet la majoria de comunitats autònomes, provoca que Balears sigui una de les comunitats que té un percentatge més gran de professorat interí. A l’ensenyament secundari supera el 30% del professorat i a primària és d’un 21%.
 
“Per recuperar aquestes places ara s’haurà d’esperar a què s’elimini aquesta taxa de reposició per part del govern de l’Estat i es puguin convocar les places que s’han “perdut” durant aquests quatre anys”, lamenta FETE-UGT.
 
El sindicat critica la pressa que ha tengut l’Administració per aprovar els currículums de la LOMCE i, en canvi, no “ha mogut ni un dit” per donar un “mínim” d’estabilitat al personal docent i als centres a través de la convocatòria d’oposicions.
 
FETE-UGT desmenteix les afirmacions de la consellera d’Educació en funcions, Núria Riera,  qui afirma que s’han contractat a més docents ja que en realitat el que ha passat és que s’han hagut de cobrir aquestes places amb professorat interí.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com