Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 11/04/2014
Més de 600 joves es quedaran sense oferta de FP bàsica
La Federació d’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) ha denunciat que més de 600 joves d’entre 15 i 17 anys quedaran sense oferta de formació professional bàsica el proper curs escolar per manca de voluntat política de la Conselleria d’Educació i per les limitacions que implica la LOMCE.
 
L’organització sindical ha tengut coneixement que per al curs 2014-2015 es suprimiran uns 30 programes de qualificació professional inicial (PQPI) dels 91 que hi ha actualment. Això suposa deixar sense aquesta oferta a prop de 600 joves que avui es beneficien d’aquests programes per mantenir-se dins el sistema educatiu i, també, que es perdin unes 60 places de personal docent.
 
Uns del programes que està previst eliminar és el de reparació i manteniment d’embarcacions esportives, una formació que en principi té sortides laborals a Balears. 
 
La supressió d’aquests programes es produeix perquè la LOMCE substitueix els PQPI que s’impartien en un únic curs per la Formació Professional Bàsica que es realitzarà durant dos cursos obligatoris.
 
Amb la duplicació dels cursos Educació hauria d’augmentar la inversió per contractar a més professorat però, enlloc d’això, suprimeix programes”, ha lamentat la secretària general de FETE-UGT, Maria Alarcón.
 
Alarcón ha criticat que la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, declaràs que “posaria tots els professors que facin falta per dur a terme tots els seus projectes” encara que, ha remarcat Alarcón,  “a l’hora de la veritat el que fa és eliminar programes que perjudiquen al col·lectiu d’alumnes amb més necessitats d’atenció”.
 
La dirigent sindical ha afegit que el Govern central amb la LOMCE i el Govern balear amb actuacions com la de suprimir programes de formació professional “no tenen cap escrúpol per deixar a la cuneta els alumnes més vulnerables”.
 
A més a més, Alarcón ha recordat que la LOMCE diu que la Formació Professional Bàsica substituirà els Programes de Qualificació Professional Inicial però, “el que fa la Conselleria és suprimir-los directament”, ha censurat.
 
Per tractar aquesta qüestió, FETE-UGT va demanar fa dues setmanes una reunió amb la directora general de Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, i encara no ha rebut cap resposta.  
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com