Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 19/12/2013
FETE-UGT proposa la creació d’una mesa tècnica d’experts per dissenyar un model lingüístic d’ensenyament
La Federació d’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) ha proposat la creació d’una mesa tècnica formada per professionals del camp de l’educació per dissenyar un model lingüístic d’ensenyament, consensuat amb la comunitat educativa, que acabi amb la improvisació del Govern a l’hora d’aplicar el Tractament Integrat de Llengües (TIL).
 
L’objectiu d’aquesta mesa tècnica hauria de ser l’elaboració d’un model d’ensenyament de llengües als centres educatius que estigui basat en criteris pedagògics i no en criteris polítics.
Per a FETE-UGT, el resultat del treball de la mesa tècnica  hauria  de ser la guia per a l’administració educativa independentment del color polític del govern de torn.
 
“La proposta d’ensenyament de llengües de aquesta mesa s’ha de fer sobre les bases del decret de mínims i amb l’aprovació dels consells escolars perquè compti amb el màxim consens social possible”, ha assenyalat la secretària general de FETE-UGT, Maria Alarcón.
 
FETE-UGT ha fet aquesta proposta davant els nous signes d’improvisació mostrats per la Conselleria que ahir va anunciar que estava treballant en l’esborrany d’ordre que desenvoluparà el TIL el pròxim curs escolar.
 
Segons Alarcón, l’anunci de l’esborrany és una mostra més “d’irresponsabilitat” de l’administració educativa que dóna per perdut el curs 2013-14.
 
“La Conselleria continua enviant missatges contradictoris ja que diu que el TIL s’aplica amb normalitat però es veu obligada a preparar una ordre per regular el seu funcionament”, ha remarcat Alarcón, la qual ha afegit que els problemes que genera el TIL es vénen produint des de principi curs i és inadmissible que es prepari una norma per a l’any 2014-2015 sense comptar amb la participació de la comunitat educativa.
 
A més a més, la dirigent sindical ha acusat els responsables de la Conselleria d’Educació de ser “incapaços de solucionar les dificultats que generen les seves polítiques educatives, de continuar amb l’actitud dèspota de no escoltar els professionals de   l’ensenyament i de donar l’esquena a la realitat”.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com