Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 04/11/2013
FETE-UGT dóna suport a les noves jornades de vaga en ensenyament
La Federació d’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) ha decidit donar suport a les noves jornades de vaga en ensenyament  previstes per als propers dies 8 i 11 de novembre convocades per continuar amb la lluita contra el Tractament Integrat de Llengües (TIL) i les retallades.
 
Així, FETE-UGT ha demanat a la seva afiliació que secundi les distintes mobilitzacions contra el TIL amb l’objectiu de què el Govern balear escolti “d’una vegada” les demandes de la comunitat educativa i rectifiqui la seva actitud immobilista.
 
L’organització sindical ha instat al Govern balear a prendre nota del Ministeri d’Educació que davant les distintes mobilitzacions del sector educatiu ha realitzat modificacions a la polèmica nova llei d’educació (LOMQE) respecte a les llengües oficials en l’ensenyament.  
 
FETE-UGT ha recordat que si en un primer moment la LOMQE parlava d’una “proporció raonable” entre les dues llengües oficials a les àrees no lingüístiques, ara deixa en mans de les administracions autonòmiques establir el sistema en què les assignatures no lingüístiques es puguin impartir exclusivament en català, castellà o en llengua estrangera.
 
“Encara que la Conselleria d’Educació i el Ministeri no ho vulguin reconèixer el TIL era el tub d’assaig de la LOMQE a les comunitats amb llengua pròpia. Després d’observar l’èxit de les mobilitzacions a la nostra comunitat i el gran seguiment de la vaga de dia 24 d’octubre, el ministre d’Educació, Jose Ignacio Wert, s’ha fet enrere en alguns aspectes de la seva llei”, ha manifestat la secretària general de FETE-UGT, Maria Alarcón.  
 
Alarcón ha afegit que si continuam pressionant, la Conselleria d’Educació  no tendrà més remei que cedir davant les demandes de tota la Comunitat Educativa, una vegada que la LOMQE ha deixat de ser el seu paraigües legal.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com