Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 11/09/2015
UGT exigeix al Govern que compleixi els acords signats i que reconegui l’esforç dels empleats públics
Les Federacions de Treballadors Públics de UGT (FSP i FETE) han tornat avui a exigir al Govern que compleixi els acords signats sobre carrera professional i el compromís de pagar els sexennis per a retornar als treballadors públics el sacrifici que han fet aquests darrers anys de crisi econòmica.
 
FSP i FETE-UGT han fet aquestes demandes a la mesa general d’empleats públics que s’ha reunit aquest divendres i en la qual han exposat que l’incompliment dels acords implica una pèrdua total de credibilitat i confiança.
 
Aquestes organitzacions sindicals volen que el Govern reconegui i quantifiqui l’esforç del treballadors públics en l’intent de superació de la crisi durant aquests anys i que convoqui les meses sectorials per la corresponent negociació.
 
"No acceptarem que es mantinguin unes retallades que són injustes i que no han servit per mantenir els serveis públics ni per recuperar l’economia real mentre veim com les grans fortunes i els bancs no fan més que augmentar beneficis”, han manifestat FETE i FSP-UGT.
 
Han afegit que des de 2010 els empleats públics han vist com s’ha reduït el seu salari un 5%, s’ha augmentat la jornada laboral i s’han suprimit ajudes d’acció social.
 
El personal públic també ha patit la disminució de la retribució en cas de baixa mèdica, l’eliminació de la paga extra de 2012, la congelació dels complements de carrera professional i sexennis.
 
A tot això s’hi suma la reducció d’uns deu mil empleats públics, el que ha fet que hagi augmentat la càrrega de feina i hagi disminuït la qualitat d’aquest serveis a la ciutadania. 
 
Tampoc hi ha hagut cap convocatòria d’ocupació pública de manera que no s’han cobert les jubilacions. Això ha suposat un nou estalvi ja que el personal jubilat és el que té major retribució en concepte de complements. Amb aquesta mesura, en el cas d’educació, s’han estalviat uns vuit milions d’euros.
 
Per a FETE i FSP-UGT, és el moment d’aplicar una nova política que permeti activar l’economia i que no es basi en l’austeritat i en el sacrifici de la classe treballadora.
 
Consideren que el compliment dels acords és una mostra de respecte cap als treballadors, cap a la negociació col·lectiva i cap a la llibertat sindical.
 
A més a més, han recordat que la pèrdua de confiança entre Administració i treballadors ha estat la nota dominant de l’anterior legislatura i el compliment dels acords signats ha de ser la primera passa per restablir-la.           
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com