Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 10/10/2013
CCOO i UGT recriminen que la Inspecció de Treball i el Govern balear actuen a la seva esquena
Els sindicats UGT i CCOO critiquen que s’han assabentat pels mitjans de comunicació de les intencions d'Inspecció de Treball i del Govern balear d'iniciar una campanya contra les obres il·legals als establiments turístics.
 
Ambdós sindicats assenyalen que existeix la Comissió Consultiva Tripartida de la Inspecció de Treball i Seguretat Social que es va constituir el març del 2008 a Balears i que no es reuneix per abordar aquests temes des de final del 2012, una reunió que va ser convocada a petició de CCOO i UGT ja que des que el PP va arribar al poder al maig del 2011, aquesta Comissió no havia estat convocada. 
 
Per tant, UGT i CCOO denuncien que les decisions que s'estan prenent en matèria d'economia submergida en el sector de la construcció s'estan fent unilateralment per part de l'Administració, sense tenir en compte la participació dels agents socials a través de la Comissió establerta a tal fi.
 
A hores d'ara, aquest òrgan hauria d'haver estat convocat per a la presentació de la planificació de les actuacions a dur a terme en el 2014 i els resultats de les actuacions realitzades el 2013”, afirmen des de les centrals sindicals majoritàries.
CCOO i UGT asseguren que des de fa dos anys el 70% de les actuacions planificades en matèria d’inspecció laboral vénen marcades des del Govern central i la resta, des del Govern autonòmic. No obstant això, en les legislatures anteriors aquestes actuacions es programaven al 50% entre els dos Executius, fet que millorava l’efectivitat de les iniciatives contra l’economia submergida.
 
Per tot això, les organitzacions sindicats rebutgen qualsevol proposta que no s’hagi discutit pels pertinents òrgans emmarcats en el diàleg social.
 
Per UGT i CCOO, crida poderosament l'atenció que aquestes iniciatives amb les obres il·legals es prenguin en connivència entre el Govern balear i les grans patronals hoteleres, un vegada finalitzada la temporada turística en què Inspecció de Treball ha operat més a instància de les denúncies dels sindicats que d'ofici.
 
Segons l'opinió d’aquests sindicats, la xacra que fomenta gran part de les irregularitats està en les contractacions a temps parcial que acaben convertint-se, en el millor dels casos, en jornades completes quan no en jornades excessives donant-s’hi autèntica explotació laboral.
 
En tot cas, CCOO i UGT continuen sol·licitant la convocatòria urgent de la Comissió Tripartida de la Inspecció de Treball, un compromís adquirit pel conseller d'Economia, Joaquín García, en la reunió mantinguda amb els secretaris generals d’aquests sindicats després de ser nomenat, que segueix sense complir-se ben igual que l’anunci per part de García d’activar totes les meses de diàleg social.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com