Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació , 28/11/2012
La Plataforma de pensionistes i jubilats de Mallorca es posa en marxa amb una acció contra la importació de fems d’Europa
Les cinc entitats que conformen la Plataforma d’associacions de jubilats i pensionistes de Mallorca han decidit que la seva primera acció de protesta conjunta sigui una escenificació per exigir al Govern que Mallorcano vol ser el femer d’Europa”.
 
Aquesta acció reivindicativa consistirà en demanar als pensionistes i jubilats de l’illa que acudeixen carregats amb bosses de fems a la seu de la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Mallorca, el proper dimecres 5 de desembre a les 11.00 hores.
 
Amb aquesta protesta la Plataforma vol cridar l’atenció de la ciutadania per tal que prenguin consciència de què una illa que viu del turisme no pot tenir la imatge de ser l’abocador d’Europa”. 
 
La Plataforma ha afirmat en roda de premsa que la seva intenció és “unir els esforços de cada associació per fer accions concretes i conjuntes que reforcin les actuacions de la protesta de la resta mantenint la independència de les entitats participants”.
 
El portaveu rotatiu de la Plataforma, Jaume Bonet de l’Associació Jubilats per Mallorca, ha assenyalat que estan oberts a què s’adhereixin totes les associacions de la tercera edat de jubilats i pensionistes i totes plegats “combatre la desinformació” que existeix sobre la crisi.
 
En el seu ideari, la Plataforma manifesta que el seu objectiu és organitzar l’acció directa al carrer “en defensa de la llibertat, la democràcia i els drets socials”, amb reivindicacions de caràcter econòmic i polític que abastin “aspectes socials, ecologistes i a favor dels drets de les cultures i de les llengües minoritàries”.
 
El conjunt d’associacions que conformen la Plataforma mantenen que estan en contra del sistema econòmic i social capitalista perquè és “depredador, irracional i insolidari”; defensen la fiscalitat progressiva; la banca pública i ètica; el comerç just; la integració dels immigrants; i una reforma legislativa i fiscal per tal que els corruptes tornin els diners robats.
 
A més a més, plantegen una reforma de la llei electoral; la millora de l’ensenyament i la sanitat pública; l’aturada dels desnonaments; el compliment de la llei de dependència; la gratuïtat de l’accés als medicaments; i denuncien que les successives reformes laborals perjudiquen “els interessos de les classes assalariades, no creen llocs de feina i estan fetes perquè els empresaris incrementin la plusvàlua a costa de l’explotació dels treballadors”.
 
Entitats que són part de la Plataforma: Jubilats per Mallorca, Padrines i Padrins Flautes, Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO, Unió de Pensionistes, Jubilats i Prejubilats de la UGT, i la Federació d’Associacions de Jubilats i Pensionistes de la Caib.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com