Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 25/02/2014
FETE-UGT recull en un document monogràfic el tarannà autoritari de la LOMCE
La Federació d’Ensenyament d’UGT (FETE-UGT) ha elaborat un document monogràfic sobre la LOMCE on es denuncia la regressió que suposa la reforma educativa, sobretot, en la gestió dels centres educatius perquè permetrà al director, amb el vistiplau de la Conselleria d’Educació, rebutjar i renovar professorat interí i establir requisits i mèrits per ocupar places mitjançant la realització de projectes de qualitat.
 
L’organització sindical ja va expressar la seva preocupació sobre la possibilitat que els directors puguin actuar de manera arbitrària i injusta en la selecció del professorat a la reunió de la Mesa Tècnica d’Interins, celebrada el passat 19 de febrer, sense obtenir una resposta clara per part de l’administració educativa.
 
En el monogràfic sobre la reforma educativa que FETE-UGT està fent arribar als centres també es critica que la LOMCE afavoreix que la Conselleria pugui imposar els directors de manera discrecional, ja que la participació dels representats dels centres educatius en les comissions de selecció dels directors serà inferior al 50%.
 
Així mateix, aquest document explica que els directors assumiran directament competències que fins ara corresponien als consells escolars, com són l’aprovació de la programació general anual o el projecte educatiu del centre.
 
Per a FETE-UGT, la reducció de la participació dels consells escolars en la gestió dels centres educatius suposa una regressió de 30 anys perquè el professorat, les famílies i l’alumnat deixen de tenir pes en el control i funcionament del centre.
 
Per altre banda, l’organització sindical ha mostrat el seu rebuig a les declaracions realitzades ahir pel president del Govern, José Ramón Bauzá, al programa ‘Hoy por Hoy’ de la SER on va aconsellar als professors contraris al TIL presentar-se a les eleccions i va centrar només el conflicte en l’ensenyament públic.  
 
FETE-UGT ha exposat que la primera proposta en matèria educativa del programa electoral del Partit Popular parla de consens i no d’imposar projectes educatius i assenyala que  el conflicte educatiu no es redueix al TIL, a la vegada que recorda que els centres concertats l’apliquen, tal com va reconèixer la consellera d’Educació, Joana María Camps, en el seu dia.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com