Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 30/01/2014
Jaume March recorre la decisió del Govern de suspendre´l com a director de l'IES Marratxí per vulneració de drets fonamentals
dentro (2).JPGEl ja ex-director de l’IES de Marratxí, Jaume March, ha present un recurs contenciós administratiu per vulneració de drets fonamentals en el qual demana l’aixecament de les mesures cautelars decretades per la Conselleria d’Educació que l’ha suspès de la seva funció directiva per un màxim de sis mesos.  
 
March, qui  ha interposat aquest recurs amb el suport dels serveis jurídics de la Federació d’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT), ha explicat en roda de premsa que demana la protecció jurisdiccional per una vulneració de l’article 24.2 de la Constitució, relatiu al dret a la presumpció d’innocència; de l’article 24 sobre la tutela general efectiva i prohibició d’indefensió i de l’article 25.1, que expressa el dret a no ser sancionat per il·lícits administratius que, en el moment de la incoació, no constitueixen infracció.
 
A més a més, els serveis jurídics de FETE-UGT presentaran al·legacions a la instrucció d’aquest nou expedient.
March defensa en el seu recurs que l’expedient que va obrir a la que era alumna de l’IES Marratxí per enregistrar el cap d’estudis dins el centre entrava dins les seves funcions com a director i, per tant, no se’l pot suspendre de les seves funcions per aquest fet.
 
“S’estan extralimitant en interposar mesures cautelars”, ha dit March, el qual ha censurat el comportament de la Conselleria amb ell i els directors de Maó, també expedientats perquè les sancions dictaminades posteriorment han estat inferiors a les mesures cautelars.
 
EL’ex-director de l’IES Marratxí ha afegit que sembla que la Conselleria “vol castigar aquells centres que tenen millors resultats acadèmics”. L’ex-director de l’IES Marratxí ha afegit que sembla que la Conselleria “vol castigar aquells centres que tenen millors resultats acadèmics”.
 
La secretària general de FETE-UGT, Maria Alarcón, qui ha acompanyat a March durant la roda de premsa, juntament amb el màxim responsable d’UGT, Manuel Pelarda, ha recordat que la Junta de Personal Docent està estudiant la interposició d’una querella contra els responsables d’Educació per prevaricació.
 
Alarcón ha insistit en què la UGT dóna el màxim suport institucional i jurídic a Jaume March com afiliat i membre actiu del Comitè de FETE UGT, perquè “l’Admnistració està utilitzant el seu poder per sancionar els empleats públics amb l’objectiu de coaccionar i silenciar al personal docent”.
 
Per la seva banda, Pelarda, ha ampliat el suport de la UGT a tot el personal docent que es “senti perseguit” per les decisions “polítiques” del Govern balear.
 
“És inconcebible que en el segle XXI es prenguin represàlies en l’àmbit educatiu contra els docents que estan educant els futurs dirigents d’aquesta terra, no és propi d’una democràcia”, ha remarcat el secretari general d’UGT a les Illes.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com