Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Acció social i immigració, 01/08/2008
Visita d'ISCOD a Jerusalem
Margarita Bárez, membre de la Comissió Executiva de la UGT-Illes Balears visita Jerusalem per conèixer In Situ el desenvolupament del Procés de Pau
   

ISCOD-Treball Solidari, és una ONG, creada en 1990 per UGT per posar en marxa programes de sensibilització i educació al desenvolupament; reducció de la pobresa i cooperació amb organitzacions sindicals d’Amèrica Llatina, Àfrica i diversos països veïns de la Unió Europea.

Margarita Bàrez Moreno, Secretària d’Acció Social i Immigració de la UGT-Illes Balears és també la Delegada Territorial d’ISCOD a les Illes i com a tal ha participat durant el mes de juliol en un viatge a Israel i Palestina que s’ha dut a terme de forma conjunta amb dones representants dels col·lectius sindicals, polítics i socials. La finalitat d’aquesta visita, que duia el nom “Mujeres en Paz” era conèixer in situ la tantes vegades denunciada violació dels drets humans per part de la policia israelí als Check Points (Punts de Control)  on els palestins són interceptats i escorcollats vàries vegades al dia.

“Mujeres en Paz” va esser rebut per organitzacions de dones, parlamentaris i polítics, organitzacions per a la pau, alcaldes d’ambdós Estats, així com un viceprimer ministre palestí. Les versions del conflicte i la manera de superar-lo és ben diferent entre israelies i palestins i mentre els primers asseguren la signatura de Pau abans de que acabi aquest any 2008. Els palestins, en canvi, reconeixen les dificultats de que això succeeixi mentre no s’estableixi una relació d’igualtat entre ambdós Estats i Israel segueixi sometent al poble palestí. A més a més, demanen que Israel comparteixi la ciutat Jerusalem amb Palestina.

La signatura de la Pau precisa, segons l’Estat de Palestina el compromís del respecte als drets humans cap al seu poble per part del Govern Israelí i demana a la Comunitat Internacional que actui per garantir aquest punt i fomenti l’acostament entre els dos pobles en una relació d’igualtat.

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com