Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 30/04/2014
UGT i CCOO animen a participar en el Primer de Maig per rebutjar el retrocés democràtic
IMG_7439.JPGEls sindicats CCOO i UGT han demanat aquest dimecres a la ciutadania que surti al carrer el Primer de Maig per demostrar al Govern central i autonòmic que rebutja el retrocés democràtic en drets polítics, socials i laborals.
 
El secretari general de la UGT, Manuel Pelarda, i el d’Organització de CCOO, José Luis García, han presentat en roda de premsa les manifestacions que ambdues organitzacions han convocat per demà a Palma, Maó i Eivissa amb motiu del Dia Internacional del Treball, sota el lema ‘Sense ocupació de qualitat no hi ha recuperació, més cohesió social per a més democràcia’.
 
Pelarda ha subratllat que únicament estan pagant la crisi els que no l’han provocada i que amb l’excusa de la situació econòmica no només s’ha retallat la columna vertebral de l’Estat de benestar sinó també els drets públics i polítics de la ciutadania.
 
“Amb l’anomenada Llei mordassa i la Llei de símbols es vol posar traves perquè els ciutadans es manifesten”, ha insistit Pelarda.
 
Per la seva banda, García ha destacat que aquest Primer de Maig és un dia reivindicatiu en el qual s’ha de posar l’accent en la reclamació del dret al treball “perquè no hi haurà recuperació econòmica si no hi ha feina per a tothom” i també en el “retrocés democràtic” que afecta la pèrdua de drets laborals i civils.  
 
García ha manifestat que s’està implantant “una dictadura encoberta” per la proliferació de decrets lleis i normatives com ara la Llei de seguretat ciutadana.
 
"No pot ser que tornem a anys que crèiem superats, no podem deixar de banda que existeix una persecució sindical i que hi ha treballadors que els demanen presó per fer valer el dret de vaga; per afrontar-ho, necessitam una democràcia forta”, ha remarcat García.
 
 
 
Ambdós dirigents sindicals han insistit que CCOO i UGT continuaran reclamant la participació de la ciutadania al carrer perquè és la seva obligació i perquè consideren que la mobilització és important per “recuperar els nostres drets”. 
 
 
Les
manifestacions del Primer de Maig convocades pels sindicats majoritaris sortiran a Palma a les 12.00 hores de plaça d’Espanya, a Maó a les 11.00 hores de plaça de l’Esplanada i a la mateixa hora a Eivissa del carrer Navarra.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com