Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 18/06/2012
UGT, CCOO i STEI-i tornen a demanar a la ciutadania que no calli davant les retallades el 20 de juny
Les manifestacions seran a les 19.00 h a Palma i Maó i a les 20.00 h a Eivissa

Caldentei, Vicens i Bravo en roda de premsa Les organitzacions sindicals més representatives de les Illes Balears, UGT, CCOO i STEI-i, reiteren la crida a la mobilització ciutadana el 20 de juny per rebutjar les retallades socials aprovades pel Govern central i autonòmic i els estralls de la reforma laboral.

Les manifestacions es faran a prop de 60 ciutats arreu de l’Estat sota el lema “No callis, defensa els teus drets”. A Palma, la protesta sortirà de la plaça d’Espanya a les 19.00 hores; a Maó serà a la mateixa hora des de la plaça de la Biosfera; i a Eivissa, a les 20.00 h al passeig Vara de Rey.

 Els líders sindicals de CCOO, UGT i STEI-i, Katiana Vicens, Lorenzo Bravo i Biel Caldentey, han coincidit a dir, en roda de premsa, que és necessari continuar exigint al carrer l’aturada de les retallades perquè s’està empobrint la societat i es rebaixa la qualitat dels serveis públics.

 El secretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, ha advertit que l’estratègia del Govern central i autonòmic és “fregir-nos a impostos i acabar amb tot per treure’ns no solament els convenis col·lectius sinó també l’educació, la sanitat i els serveis socials”.

Ha afegit que és imprescindible “acabar amb l’economia submergida que existeix a les Balears i ampliar la solidaritat entre els ciutadans per fer front als atacs dels especuladors financers mitjançant una lluita global de la població”.

Per la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, “l’escalada de retallades i l’atac als empleats públics obliguen també a “una escalada en la resposta ciutadana”.

Segons Vicens, les Balears estan patint amb més “cruesa” l’aplicació de les tisorades socials. “És evident que les polítiques dutes a terme pel Govern Bauzá han comportat més atur, més recessió i més endeutament que fa un any, amb la qual cosa no hi ha bones perspectives de futur”, ha afirmat.

Vicens ha fet referència a les “mentides” que va dir el president del Govern, Mariano Rajoy, quan va anunciar el rescat bancari. “Que no ens enganin, perquè el més preocupant és que el crèdit concedit a Espanya augmentarà el deute i el dèficit públic i consegüentment això repercutirà en la ciutadania ”, ha subratllat Vicens.

En aquest sentit, el líder d’UGT, Lorenzo Bravo, ha defensat que la política “està al servei del capital i va en contra dels interessos de la població”. Bravo ha manifestat que se sent “segrestat” pels mercats financers i ha vaticinat “un rescat total” a Espanya en uns mesos i no tan sols a la banca.

Per la seva banda, el secretari general de l’STEI-i, Biel Caldentey, ha explicat que aquest dimecres 20 de juny a la manifestació s’unirà el col·lectiu de professors després que la Junta de Personal docent no universitari protesti a les 11.00 hores del matí davant el Consolat de Mar.

Caldentey ha remarcat que tant l’STEI-i com UGT i CCOO volen conscienciar la població perquè comprengui que s’estan duent a terme “polítiques equivocades” que haurien de tenir una resposta a les urnes.

 

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com