Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 18/02/2013
Més de tres-centes persones s’han manifestat al aeroport de Palma en protesta per l’ERO a Iberia
El seguiment de la vaga d’Iberia a Mallorca és del 98%
A Menorca i a Eivissa la incidència de l’aturada ha estat del 100%. I a Palma tan sols quatre treballadors que no tenien serveis mínims i per tant podien fer vaga no l’han secundat, segons el comitè  d’empresa d’Iberia a Palma.
 
La primera jornada de vaga de l’aerolínia Iberia ha estat qualificada d’èxit i valorada com a “molt positiva” pel comitè d’empresa a Son Sant Joan. Segons la presidenta del Comitè d’empresa, Carmen Díaz de la Jara, el seguiment ha estat del 97,92% a Palma, on el 50% de la plantilla havia de cobrir els serveis mínims decretats per al cent per cent dels vols amb sortida i destinació a les Balears. L’altra meitat de la plantilla ha secundat la vaga, i tan sols quatre treballadors han acudit al seu lloc de feina sense tenir l’obligació de cobrir els serveis mínims. A Menorca i a Eivissa el seguiment ha estat del 100%.
 
Aquest migdia més de dos-cents treballadors de la companyia Iberia s’han concentrat al vestíbul de sortides de l’aeroport de Son Sant Joan i s’han manifestat pels passadissos corejant crits de “Sí a Iberia i no a British”, preocupats pel que pot suposar l’ERO que ha plantejat el holding IAG i que a Palma afectaria 63 treballadors fixos, 14 a Eivissa i 11 a Menorca.
 
Des del comitè d'empresa d'Iberia a Palma han recordat que les negociacions van acabar ahir sense acord i tot i que s'intenta arribar a acords, la solució "està molt complicada". Al parer de Díaz de la Jara, el holding International Airlines Group (IAG), fruit de la fusió d'Iberia i British Airways, "no vol arribar a un acord perquè ja li va bé acomiadar gent amb les condicions actuals de la reforma laboral, donant 20 dies per any treballat" i vendre així els serveis d'handling (assistència en terra) i càrrega i "quedar-se amb una Iberia petita que només viatjaria a Amèrica del Sud i amb tres empreses de baix cost, Vueling, Iberia Express i Air Nostrum”.
 
Per la seva part, el responsable del sector aeri d’UGT, Pepe Cambrón, ha manifestat que la concentració dels treballadors d’aquest matí era per “protestar pel desmantellament de la companyia” i perquè els sindicats tenen la sospita que el grup “volen vendre el handling”. Cambrón també ha assenyalat que a la protesta s’han sumat treballadors de l’aeroport que volen mostrar el seu rebuig a l’augment de les tarifes del pàrquing i molts d’ells no arriben ni tan sols a ser mileuristes.
 
Tant Díaz de la Jara com Cambrón han alertat del perill que el 2016 es podria perdre la marca Iberia a favor de British, amb la consegüent venda del handling i del manteniment i deixant que Iberia operi tan sols a Llatinoamèrica.
 
L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'Iberia preveu l'acomiadament del 19% de la seva plantilla; és a dir, 3.807 persones a tot Espanya. Per protestar contra aquest ERO i intentar mantenir el màxim de llocs de feina, els sindicats dels treballadors de terra i dels tripulants de cabina (TCP) d'Iberia han convocat quinze jornades de vaga de 24 hores, les primeres cinc aquesta setmana (des d’avui i fins al divendres 22 de febrer) i la resta entre el 4 i el 8 de març i el 18 al 22 de març.
 
El darrer dia d’aquesta primera tanda de mobilitzacions, el proper divendres, tornarà a haver-hi una concentració dels treballadors als aeroports del país.
 
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com