Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 16/05/2012
UGT i CCOO criden a la unitat de protesta de ciutadans i treballadors contra les retallades en sanitat
Els sindicats demanen la participació en la concentració de demà a la plaça d'Espanya a les 18.00 h

García i Pelarda durant la roda de premsaUGT i CCOO han criticat avui en roda de premsa les retallades sanitàries i educatives que aprovarà demà el Congrés dels Diputats i el Pla d’ajust que el Govern presentarà en el Consell de Política Fiscal i Financera per reduir el dèficit públic. Amb motiu de les tisorades previstes i el ja anunciat tancament dels hospitals Joan March i General, així com el copagament dels medicaments, CCOO i UGT han apel·lat a la unitat dels professionals sanitaris i la ciutadania per reivindicar el model actual de sanitat pública en la concentració de demà a la plaça d’Espanya de Palma.

El secretari d’Acció Sindical de la UGT, Manuel Pelarda, ha demanat a la ciutadania que protesti demà contra les tisorades amb la mateixa força que ja ho varen fer el 29 d’abril i l’1 de maig i ha reclamat als vuit diputats balears al Congrés que demà “votin en consciència i en defensa dels drets de l’arxipèlag”.

En aquest sentit, el responsable d’Organització de CCOO, José Luis García,  ha censurat la renúncia que fan tant el Govern central com l’autonòmic de la concertació social a l’hora de prendre mesures “unilateralment, sense diàleg i sense escoltar la resta de la ciutadania“. Ha remarcat que aquesta manera d’actuar és “perillosa” i significa una “involució de la democràcia”.

Pelarda ha anat més enllà i ha subratllat que les retallades en sanitat representen una “agressió” al model social que poden vulnerar l’article 43 de la Constitució i el 25 de l’Estatut d’Autonomia, en què es consagra la salut com un dret públic i universal. “El més greu per una societat és que es tanquin centres sanitaris i aquest Govern ja ha anunciat que prendrà aquesta mesura”, ha afirmat.

El dirigent sindical de la UGT ha afegit que retallar en sanitat és “posar la vida dels ciutadans en perill” i que rebaixar els pressupostos en educació és “colpejar el futur econòmic de les Balears”.

A més a més, s'ha demanat quina serà la propera mesura que prendrà el Govern quan aquest 2012 Balears no assoleixi l’1,5% de dèficit. “Expulsaran els jubilats, els pensionistes i els malalts crònics del sistema? Expulsaran als fills dels immigrants no regulats de l’escola pública?”, s’ha preguntat.

Axí mateix,  García ha insistit en què els ciutadans i els professionals han d’entendre que les retallades amb l’excusa de la crisi “no generen cap estalvi”, alhora que ha defensat que es tracta d’una “lluita ideològica i no econòmica” que cerca reduir les prestacions que garanteix l’Estat i la privatització dels serveis públics.

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com