Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 17/02/2012
UGT i CCOO criden a mobilitatzar-se el diumenge contra la "desregulació" del mercat de treball
Les protestes seran a les 12.00 hores a Palma i a Maó i a les 18.00 hores a Eivissa

Manuel Pelarda, Lorenzo Bravo, Katiana Vicens i Carmen Diaz de la JaraLes organitzacions sindicals UGT i CCOO convoquen la societat balear a sortir al carrer el proper diumenge per manifestar el seu rebuig a la reforma laboral que el Govern del PP va aprovar divendres passat en Consell de Ministres.

Els sindicats majoritaris de Balears confien en el compromís dels treballadors per tal de pressionar l’Executiu central a rectificar en tramitació parlamentària aquesta norma que “desregularitzarà”el mercat de treball. Ambdós sindicals han convocat conjuntament, amb el suport del Consell de la Societat Civil de Mallorca, manifestacions a les capitals de les tres illes: a Palma (pl. d’Espanya) i a Maó (pl. de l’Esplanada) a les 12.00 hores i a les 18.00 hores a Eivissa (pg. Vara de Rey).

El secretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, ha remarcat que la reforma significa un “tsunami” en les relacions laborals perquè acaba “de cop i volta” amb la negociació col·lectiva i els convenis. “S’han carregat les relacions laborals d’aquest país, ens lleven pràcticament la interlocució dins l’àmbit de l’empresa i deixen a l’empresari que faci el que vulgui”, ha assenyalat.

 Bravo ha mostrat el seu temor a la desaparició en la pràctica dels treballadors fixos discontinus, encara que aquesta figura es respecta a la reforma. “La qüestió serà si l’empresari acomiadarà un fix discontinu amb l’excusa que ha sofert tres trimestres de baixada de vendes o ingressos en temporada baixa, ja que aquesta reforma deixa la llibertat a l’empresari per fer més o manco el que vulgui”, ha subratllat.

 No és l’única por que té el secretari general de la UGT ja que ha advertit que la introducció dels ERO a l’Administració pública que afectaria els empleats públics laborals és l’inici del desmantellament del sector públic per després privatitzar-lo. “Tem que s’apliquin els ERO perquè es puguin vendre les empreses públiques sanejades”, ha conclòs.

Per la seva banda, la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, ha qualificat la reforma laboral d’injusta pels treballadors i treballadores i ha ressaltat que la nova modalitat de contracte “indefinit” amb un any de prova “emmascararà” les dades de temporalitat que pateix el mercat de treball espanyol. Així mateix, Vicens ha afirmat que la possibilitat que els treballadors contractats a temps parcial puguin fer hores extres “obre la porta a legalitzar la il·legalitat” perquè, segons ha explicat, l’empresari podrà tenir a treballadors a temps complet pagant quotes a mitja jornada amb l’excusa que estan fent hores extraordinàries.

 Amb la nova reforma es presenta un escenari de modificacions substancials en molts aspectes. Vicens ha afirmat que la reforma ataca la negociació col·lectiva i les relacions laborals pel conjunt de treballadors des del moment que contempla la inaplicació dels convenis a través de l’arbitratge obligatori individualitzant les relacions laborals; es dóna prioritat al conveni d’empresa; abarateix i facilita l’acomiadament; elimina l’autorització de l’autoritat laboral en els ERO; i exenora de pagar els salaris de tramitació a l’empresari quan l’acomiadament és declarat improcedent.

“La reforma posa fi a la ultraactivitat, això és, a la pròrroga d’aplicació del conveni, als dos anys, és a dir quan un conveni finalitza la seva vigència si no es renegocia en el termini de dos anys, es deixa d’aplicar en la seva totalitat als treballadors i treballadores, que perden tots els drets que per conveni tenien reconeguts”, ha assegurat Vicens.

 UGT i CCOO han informat que a la manifestació de diumenge la seguiran d’altres mobilitzacions, com ara la prevista per al dia 29 de febrer, convocada per la Confederació Europea de Sindicats per reivindicar l’ocupació i la defensa de l’Esta de Benestar.

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com