Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació , 04/07/2012
Sindicats i empresaris de Son Bonet alerten que la reducció horària afectarà l’aeroport de Palma

Sindicatos y empresarios rechazan el cierre de Son Bonet por las tardesSindicats i empresaris de Son Bonet coincideixen en què la reducció d’horari de l’aeròdrom de Son Bonet comportarà retards en els vols que operen a Son Sant Joan, a més que els serveis contraincendis serien menys efectius i minvaria la seguretat aèria en general de Mallorca.

UGT, CCOO i SICA-CSPA juntament amb empresaris de Son Bonet han analitzat aquest matí els efectes negatius de la decisió presa pel Ministeri de Foment la setmana passada, que pretén tancar a les 16.00 hores aquest aeròdrom, mesura que podria ser efectiva a partir del 23 d’agost.

El representant de SICA-CSPA, Joan Carles Planells, ha recordat en roda de premsa que una de les hores punta de major saturació aèria de Son Sant Joan és les 18.00 hores i que Son Bonet s’empra com a “aeroport d’alleujament”. “A les sis de l’horabaixa hi ha 33 moviments a l’aeroport de Palma i per damunt d’aquesta xifra es produeixen retards en cadena que costen a les empreses una mitjana de 87 euros per minut”, ha detallat.

D’altra banda, la decisió del Ministeri de Foment implicaria també la reducció de categoria de Son Bonet com a aeròdrom contraincendis, i consegüentment la seva capacitat per extingir el foc. “Son Bonet té una ubicació estratègica per ser àgil en la majoria dels incendis de Mallorca, que es produeixen en la zona de Na Burguesa, i per tant si hi hagués un foc a la tarda els avions tardarien més en arribar-hi perquè haurien de partir de Son Servera”, ha afirmat el representant d’UGT, Emilio Quintana.

Una altra conseqüència del tancament de Son Bonet a partir de les 16.00 h seria que es perdrien anualment més de dues mil operacions en horari de tarda, de les més de 4.300 que es fan actualment, i les altres dues mil se sumarien a les ja existents en horari d’obertura i tancament, arribant-se a reduir “dràsticament” el tema de la seguretat aèria, tal com ha assenyalat l’empresari Antonio Lurueña.

Des de l’escola de pilots Panamedia, Manuel Parejo ha plantejat que els empresaris que fan feina a Son Bonet ho fan perquè poden tenir activitat i si es redueix l’horari tal vegada no els resulti rentable i haurien de partir de l’aeròdrom de Palma.

Per la UGT i CCOO, l’anunci del Ministeri de Foment no és més que una estratègia de màrqueting per fer callar les crítiques dels aeroports privats deficitaris de Ciutat Real, Castelló, Corbera (Múrcia) i Lleida.

Segons Emilio Quintana, Aena, amb els seus 47 aeroports i dos heliports, és rentable perquè s’autofinança, i calcula que els ingressos anuals ronden els 3.000 milions d’euros i les depeses, 2.000 milions.

Quintana ha remarcat que, a més a més, dels tres aeroports d’aviació general que té Aena, el de Son Bonet és el que té menys pèrdues i el que més ha augmentat en nombre d’operacions anuals. Mentre que Son Bonet té unes pèrdues anuals d’1.200.000 euros i ha augmentat un 2,2% el nombre d’operacions, l’aeròdrom de Sabadell ha tingut 4.800.000 euros de pèrdues i una davallada del 14%, i Cuatro Vientos registra pèrdues per valor de 6 milions i un descens del 5,7% en operacions.

Malgrat tot, Quintana assegura que Son Bonet és l’aeròdrom que ha sortit perjudicat en aquest ajust perquè “el Govern no gosa a reduir l’horari ni de Sabadell ni de Cuatro Vientos”.

Respecte a l’activitat que hi ha a Son Bonet, UGT i CCOO han informat que existeixen 14 treballadors fixos d’Aena (davant els 47 de Cuatro Vientos i els 31 de Sabadell), 21 empreses d’aeronàutica i 42 propietaris d’aeronaus..

Ambdós sindicats asseguren que no acceptaran cap pèrdua de llocs de treball d’Aena a Son Bonet. “Pensam que es pot fer més rendible aquest aeroport, el que implicaria ampliar i no restringir la seva activitat”, ha assenyalat el representant de CCOO, Miguel Ángel Flexas, i ha afegit que per fer front a la decisió d’Aena s’estan mobilitzant i tenen previstes reunions amb els grups parlamentaris de les Balears aquest divendres.

 

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com