Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 05/06/2014
FETE-UGT demanarà la suspensió cautelar de l'ordre de desenvolupament del TIL
Els serveis jurídics de la Federació de Treballadors d’Ensenyament d’UGT (FETE-UGT)  presentaran un recurs contenciós administratiu contra l’ordre de desenvolupament del Tractament Integrat de Llengües (TIL), en el qual demanaran la seva suspensió cautelar per obligar els centres escolars a fer un nou projecte de TIL per al proper curs.
 
L’organització sindical ha decidit continuar les accions judicials contra el TIL per entendre que la seva ordre de desenvolupament repeteix els defectes que té el decret: contradiu la Constitució Espanyola, l’Estatut de Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística per establir l’anglès com a llengua al mateix nivell que les llengües oficials.
 
“A més a més, l’ordre de desenvolupament del TIL entra en contradicció amb la LOMCE per vulnerar l’autonomia pedagògica i organitzativa dels centres, quan la reforma estatal té com un dels seus principis l’augment de aquesta autonomia”, ha remarcat FETE-UGT.
 
Ha afegit que la implantació del TIL hauria d’esperar el desplegament normatiu de la LOMCE per no contradir la norma estatal.
 
FETE-UGT ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de València va dictar que no es podia imposar l’aprenentatge d’una matèria no lingüística en una llengua no oficial i que no hi ha cap comunitat autònoma que ho hagi fet.
 
Al contenciós administratiu que posarà el sindicat contra l’ordre de desenvolupament del TIL es demanarà l’aplicació del criteri del Tribunal Constitucional que manifesta que l’equilibri lingüístic no remet necessariament a l’accepció matemàtica d’igualtat, sinó a la semàntica.
 
Per aconseguir aquest equilibri lingüístic, estableix el Tribunal Constitucional, s’ha de tenir en compte el context i la realitat social.
 
Finalment, a FETE-UGT li preocupa el caos pedagògic que ha suposat el TIL durant aquest curs  i que augmentarà el proper any escolar quan s’implanti a tota primària i a segon d’ESO, el que pot provocar que l'alumnat de Balears que farà revàlides l’any 2015 tregui pitjors resultats que el de la resta de l’Estat.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com