Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 29/10/2012
La Cimera Social dóna suport a la vaga general i crida la ciutadania a no consumir el 14-N
La Cimera Social de les Illes Balears ha donat suport aquest matí a la vaga general que han decidit convocar CCOO,UGT, STEI, USO i altes sindicats, mitjançant una “peformance” en què s’han anat descobrint diversos missatges que feien referència als motius “per aturar el país” el proper 14 de novembre.
 
Quan alguns dels representants de les prop de 40 organitzacions sindicals i socials han desplegat els cartells s’hi ha pogut llegir: “14-n vaga general i ciutadana; tenim molts de motius; 129.000 llars de les Illes Balears tenen a tots els seus membres a l’atur; el 18,5% de la població balear està en risc de pobresa; el fracàs escolar a l’arxipèlag afecta el 39% de l’alumnat; 46.559 desnonaments a Espanya en els tres primers mesos de 2012; la pensió mitjana a Balears és de 762 €; protestes raonables davant mesures irracionals; ciutadans i ciutadanes, el 14-N expressau la vostra indignació!; sigues previsor, no consumeixis, no realitzis tràmits administratius; acudeix a la manifestació a les18.00 h a la plaça d’Espanya”.
 
Un dels portaveus de la Cimera i representant de Pro-Social, Miquel Cruz, ha animat els treballadors a participar a la vaga i als aturats, als pensionistes, als estudiants, autònoms, immigrants i a la ciutadania en general a no consumir aquest dia, i a anar a la manifestació que sortirà a les 18.00 de la plaça d’Espanya de Palma.
 
“És la primera vegada que les entitats i organitzacions civils que conformen la Cimera Social de Balears recolzen la convocatòria d’una aturada general per considerar que la situació mereix no tan sols una vaga laboral, sinó social i política”, ha subratllat Cruz.
 
Cruz ha insistit a dir que el 14-N no és tan sols una reivindicació dels treballadors sinó que ha de ser una crida a la solidaritat amb els més febles i a l’exercici de la democràcia. “Vivim una democràcia mutilada per la retallada de drets i la pressió policial”, ha dit.
 
El representant de la Cimera Social ha apel·lat a donar una resposta ciutadana que aturi la vida quotidiana per mostra el rebuig al “model de país que tan sols vol empobrir encara més la població”.
 
Ha afegit que hi ha “alternatives” a les retallades de Bauzá, Rajoy i la “troica” per sortir de l’actual situació de crisi i ha proposat, entre d’altres mesures, “establir una fiscalitat progressiva, l’impost de patrimoni i successions; augmentar les taxes de fortunes i sous més potents i beneficis financers; i incrementar el pressupost dels tècnics d’Hisenda perquè puguin combatre el frau fiscal”.
 
A més a més, ha reivindicat una banca pública i la implantació d’un lloguer social per als habitatges que no s’estan utilitzant.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com