Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 06/09/2016
UGT insta Educació a informar amb urgència sobre l’oferta pública d’ocupació prevista per a 2017
UGT Ensenyament ha instat aquest dimarts la Conselleria d’Educació a informar de manera urgent els docents del nombre d’especialitats i places de l’oferta pública d’ocupació anunciada per al 2017 per tal que aquests puguin començar a planificar la preparació de les proves.
 
L’organització sindical considera positiu que aquest curs escolar s’hagi incrementat en 450 el nombre de docents interins contractats a Balears en el primer tràmit d’adjudicacions, malgrat que no es pot obviar que aquesta millora respon a la necessitat de pal·liar les conseqüències de les retallades de l’anterior Govern.
 
Per a UGT les mancances de professorat no s’haurien de solucionar amb personal interí, sinó amb la convocatòria d’oposicions.
 
“L’augment de la xifra de docents interins suposa més inestabilitat per a aquest col·lectiu i, a la vegada, tampoc afavoreix la qualitat de l’ensenyament”, ha remarcat el sindicat.
 
S’ha de tenir en compte que molts d’aquests interins ocupen places de plantilla o resultants de la jubilació de funcionaris de carrera que no han estat reposades per mitjà d’oferta pública d’ocupació.
 
UGT Ensenyament recorda que la Unió Europea recomana no superar el 8% del total de docents en la contractació d’interins i que a Balears aquests percentatges són del 40% a secundària i del 20% a primària.
 
Per una altra banda, UGT Ensenyament ha presentat un recurs de reposició contra la norma “arbitrària” i “discriminatòria” que deixa un elevat nombre d’interins sense percebre el salari dels mesos d’estiu, encara que estan realitzant la mateixa feina i amb la mateixa responsabilitat que la resta de docents.
 
Aquest “greuge comparatiu” només es solucionarà amb la convocatòria d’oferta pública, la qual s’hauria de convocar al febrer del proper any, però per a l’organització sindical “ja és ben hora que se’n coneguin totes les característiques”.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com