Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 02/11/2017
UGT no aprova la convocatòria d’interins perquè la considera “injusta” per als docents als quals no es valora la formació permanent
UGT Ensenyament no ha donat el vistiplau a la convocatòria d’interins presentada avui per la Conselleria a la reunió de la mesa sectorial d’educació per considerar-la “injusta” per als docents als quals no es valorarà la formació permanent i perquè aquesta s’augmenta a 35 punts de manera “improvisada”.
 
L’organització sindical considera que el sistema “ideal” d’elecció de places vacants i substitucions seria una llista única “cremallera” amb puntuació diferenciada per cossos (primària, secundària, FP), de tal manera que tots els docents interins poguessin optar a totes les places de tots els cossos pels quals estan habilitats. En el cas que aquest sistema no fos possible per qüestions tècniques, UGT Ensenyament opina que s’hauria de seguir utilitzant l’actual, perquè, al seu parer, és el “menys perjudicial” per al conjunt del col.lectiu.
 
Quant al grup d’aspirants recollits a la llista “S” (no tutoritzats), el sindicat pensa que, en base als principis de capacitat, mèrit i igualtat, la Conselleria d’Educació i Universitat els ha de puntuar l’experiència docent i tota la formació, tant l’acadèmica com la permanent i rebutja que els sindicats representats a la mesa hagin de participar d’un sistema de baremació “injust”.
 
Segons la responsable d’Ensenyament d’UGT, Maria Alarcón, l’Administració “no pot al·legar manca de personal” per no aplicar a tots els aspirants tota la puntuació a la qual poden optar” i, en conseqüència, ha demanat a la Conselleria “la contractació de més personal administratiu per agilitzar aquests processos”.
 
UGT insisteix en què no assumirà una convocatòria que contempli la pujada de la formació permanent de 30 a 35 punts, doncs considera que no es poden canviar “les regles del joc sense avisar amb l’antelació suficient” el col.lectiu afectat.
 
“No es pot jugar amb la improvisació quan es tracta del dret al treball”, ha afirmat Alarcón, qui ha explicat que donat que la Conselleria no ha acceptat les condicions d’UGT, el sindicat no ha pogut donat suport a una convocatòria que manté “una injustícia”.
 
La responsable sindical ha avisat que, si les mesures de la nova convocatòria afecten algú dels seu afiliats, es posaran al seu abast els serveis jurídics perquè estudiïn la interposició d’un recurs contenciós administratiu a la convocatòria d’interins.
 
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com