Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 30/05/2012
L'Ajuntament de Palma inicia la privatització de les escoletes

Representants del comitè d'empresa del Patronal Municipal d'EscoletesEl Patronat Municipal d’Escoletes de Palma ha informat al comitè d’empresa de la seva intenció de “reestructurar” part de la plantilla del Patronat; això afectaria a 53 treballadores d’una plantilla total de 104 treballadores, de les quals 37 serien acomiadades i la resta veurien afectades les seves condicions laborals.

La intenció de l’Ajuntament és la de privatitzar la gestió de l’escoleta de S’Arenal mitjançant oferta pública. La mesura afectaria també a les altres tres escoletes de gestió directa.

No es va presentar cap alternativa ni cap possibilitat de negociació.

El Patronat d’Escoletes de Palma va néixer ara fa 33 anys, amb l’arribada de la democràcia i aquesta mesura suposa un atac directe a l’educació pública i, específicament, a l’etapa 0-3 anys i, a més, suposa la punta de l’iceberg  d’accions futures fins extingir el Patronat tal i com ara el tenim.

La iniciativa municipal destrueix llocs de feina públics per afavorir l’empresa privada, fent recaure el pes de la crisi actual en les treballadores, que aniran a augmentar les llistes de l’atur, i les noves contractacions que es faran seran amb sous i condicions laborals pitjors, la qual cosa repercutirà en la qualitat de l’ensenyament i en l’atenció dels infants.

Després d’una assemblea de treballadores, es va decidir iniciar tot un procés de mobilitzacions:

- Cassolades dos pics per setmana, dimarts i dijous, a les portes dels centres a les 8’45h.

- Concentració davant Cort dia 5 de juny a les 18h., a la qual convidam a tota la ciutadania i a totes les persones que volen expressar el seu rebuig d’aquestes polítiques privatitzadores.

No es descarten altres mesures judicials o més contundents.

Comitè d’empresa del Patronat Municipal d’Escoletes.

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com