Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 16/04/2020
Manca de protecció del personal dels centres i serveis d’atenció a persones amb discapacitat

covid19.jpg

La Federació d’Empleades i Empleats Públics d’UGT (FeSP-UGT) ha denunciat aquest dijous la manca de protecció del personal d’atenció directa que fa feina als centres i serveis que atenen a persones amb discapacitat i s’ha posat a disposició per cercar solucions a aquesta situació.

 desde l'inici de la crisi sanitària del Covid-19, l’obligació que tenen les empreses de garantir la salut dels seus treballadors mitjançant un protocol d’actuació i uns equips de protecció individual adequats i suficients.

UGT demana a les empreses del sector i a l’Administració que uneixin esforços per tal de garantir la salut del personal i usuaris.

El sindicat recorda que els centres que atenen a persones amb discapacitat, ja sigui a residències o habitatges tutelats, son serveis concertats i/o subvencionats amb l’Administració. Per aquest motiu es necessària la implicació tant del Govern balearcom de l'IMAS en la prevenció de la salut dels usuaris i dels treballadors i treballadores.

El sindicat reclama a les patronals del sector i subsidiàriament a l’Administració que ha de:

1.- Garantir la salut de treballadors i usuaris.

2.- Dotar a tot el personal d’atenció directa dels equips de protecció individuals adequats i suficients.

3.- Realitzar protocols d'actuació comú a totes les empreses del sector.

4.- Dur a terme proves de detecció del Covid-19 i tests ràpids per confirmar o descartar contagis entre el personal i els usuaris.

5.- Aïllar en hotels o espais habilitats, com te el personal sanitari i algun personal sociosanitari, per evitar contagis amb familiars.

6.- Protegir els treballadors dels grups de risc o en situació de risc, mitjançant un pers retribuït fins a que es regularitzi o s'adapti el seu lloc de feina.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com