Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 24/02/2012
UGT denuncia que la Conselleria d'Educació no ha donat d'alta a la Seguretat Social a 80 becaris
La Federació d’Ensenyament d’UGT (FETE) ha denunciat, davant Inspecció de Treball, que 80 universitaris seleccionats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats per a l’execució de les beques TUO de Suport a la Lectoescriptura no han estat donats d’alta en el règim general de la Seguritat Social i se’ls deuen els sous dels darrers quatre mesos.

FETE ha recordat que, després de l’aprovació del Real Decret 1493/2011de 24 d’octubre, les persones que estiguin realitzant pràctiques formatives a empreses o entitats han de ser donades d’alta a la Seguretat Social.

Carme Santamaria, secretària general de FETE-UGT, qualifica d’escandalosa la situació que estan vivint aquests becaris, majoritàriament persones joves que han vist com “l’administració ignorava els seus drets laborals i incomplia la llei, quedant amb una desprotecció absoluta”.

Les becàries i becaris del programa TUO de Suport a la Lectoescriptura foren seleccionats per la Conselleria el passat mes d’agost per a la realització de pràctiques en centres educatius públics de les Illes Balears des de l’1 d’octubre del passat any fins al 30 de maig de 2012.

Aquestes beques tenen una retribució de 800 euros mensuals, amb una jornada màxima de 30 hores setmanals i tenen el seu origen en un conveni entre la pròpia Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i la Fundació Universitat-Empresa.

FETE ha insistit en què, a dia d’avui, aquests 80 becaris del programa TUO no han estat donats d’alta a la Seguretat Social i que no han percebut les remuneracions dels mesos d’octubre, novembre i desembre del passat any ni de gener de 2012.

Des de FETE donarem suport a totes aquelles mobilitzacions que, com a col·lectiu, es convoquin per lluitar pel compliment dels seus drets.

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com