Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 07/05/2014
Arxivada la denúncia contra Jaume March per vulnerar la intimitat d'una alumna
El Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma ha arxivat la denúncia interposada pel pare d'una exalumna de l'IES Marratxí contra el que era el seu director, Jaume March, a qui acusava de vulnerar la intimitat de la seva filla.
El denunciant considerava que March havia incorregut en un delicte contra la menor en incloure el nom i cognoms de la seva fillaen un correu intern del centre dirigit al professorat, en el qual informava que la Conselleria d’Educació li havia obert un expedient disciplinari per presumpta vulneració del dret a l'educació.
La interlocutòria assenyala que no “hi ha indicis racionals” que Jaume March cometés “fet punible algun, sigui delicte o falta” i matisa que l'enviament del correu intern a la resta del professorat “no s'entén que lesioni la intimitat de la filla del denunciant”, ja que especificar que l'obertura de l'expedient té el seu origen en una denúncia de persones concretes “no pot considerar-se que constitueixi la divulgació d'un secret aliè”.
La jutgessa afirma en la seva resolució judicial que “no aconsegueix entendre per què el denunciant estima que s'ha vulnerat la intimitat de la seva filla menor d'edat pel simple fet d'informar el propi afectat a la resta de professors (no al públic en general)” i, no obstant això, “no li produeixi cap estupor” que l'Associació Estudiants Lliures de Balears, que presideix la seva filla, faci pública en Internet “informació tan personal” com l'obertura de l'expedient disciplinari a Jaume Mach, abans que aquest darrer ho sabés.
Així mateix, en la interlocutòria es manifesta que la denúncia del pare de la menor “sembla respondre a un intent per part del denunciant i de la seva representació processal d'instrumentalitzar un procés penal per dirimir qüestions d'una altra índole”.
Per a la Federació de Treballadors d'Ensenyament de UGT (FETE-UGT), els serveis jurídics de la qual han defensat a Jaume March, d’aquesta  interlocutòria de sobreseïment de la denúncia contra March es desprèn que hi ha una convivència ideològica entre el denunciant i la Conselleria d'Educació, ja que l'associació que presideix la seva filla va tenir coneixement de l'expedient disciplinari abans que l’interessat.
FETE-UGT ha instat a la Conselleria d'Educació a què es replantegi si l'expedient disciplinari obert a Jaume March no va estar motivat per una denúncia de marcat caràcter ideològic.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com