Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 26/07/2018
Els resultats de les oposicions docents evidencien la necessitat de canviar el seu model
UGT-Ensenyament ha lamentat aquest dijous que a Balears s'hagin deixat sense cobrir places docents en l'últim procés d'accés a la docència pública, la qual cosa, ha assegurat, evidencia la necessitat de canviar el model d'oposicions.
 
L'organització sindical aposta per un sistema d'exàmens no eliminatoris perquè a més dels coneixements es puguin avaluar les competències docents dels aspirants.
 
Ha demanat a la Conselleria d'Educació que puntuï d'alguna manera en la llista d'interins a les persones que han aprovat almenys una part de l'oposició i, sobretot, als que l'han aprovat completa i s'han quedat sense plaça.
 
També li ha reclamat que pressioni als nous responsables del Ministeri d’Educació perquè insisteixin en el fet que el model d'oposicions docents requereix “profundes modificacions” que han de ser negociades al “més aviat possible” amb els sindicats.
 
“Cal aconseguir una norma que compensi al professorat interí afectat per anys de precarietat laboral per tal de facilitar l'objectiu de la reducció de la taxa d'interinitat”, ha assenyalat UGT-Ensenyament.
 
Ha recordat que ja el passat novembre a Madrid els sindicats van reclamar canvis en l'ingrés a la funció pública docent mitjançant un “vertader” concurs oposició que facilités el pas de docents interins a funcionaris de carrera.
 
Segons el parer d'UGT-Ensenyament, els resultats de les proves fan “imprescindible” que es torni a reprendre el tema, ja que hi haurà dificultats per aconseguir reduir al 8% la taxa d'interinitat, tal com estableix l'Acord estatal per a la millora de l'Ocupació Públic signat recentment.
 
Ha considerat, així mateix, “injust” responsabilitzar als tribunals i als sindicats de l'elevat nombre de suspensos i de places que han quedat sense cobrir.
 
“Estan intentant culpabilitzar als tribunals, composts per professionals, quan només segueixen instruccions dels òrgans responsables de la celebració de les oposicions”, ha defensat UGT-Ensenyament.
 
No obstant això, per a futures convocatòries, ha reclamat que s'evitin problemes com els succeïts aquest any: dificultats a l'hora de revisar l'examen per part dels opositors, la qual cosa impedeix poder aprendre dels errors; diferents criteris normatius en la realització dels exercicis, com el permís o no per utilitzar tipex; condicions poc idònies en algunes aules durant les proves; així com diferències en el percentatge d'aprovats segons especialitats i tribunals.
 
Ha afegit que UGT ha realitzat nombroses iniciatives des de l'aparició de l'oferta pública per evitar que les oposicions deixessin sense plaça a docents amb competències per a l'ensenyament.
 
Entre d’altres, l'acord estatal que fixa la reducció de la interinitat fins al 8%; la negociació amb les comunitats autònomes de les ofertes d'ocupació; la sol·licitud d'un procediment transitori d'accés a la funció pública que afavorís la consolidació dels interins, com en els anys 1991-1993 i 2007-2011; així com la insistència en la petició de proves teòriques no eliminatòries fins al final de la fase d'oposició.
 
Per acabar, UGT-Ensenyament ha ofert els seus serveis jurídics per a totes les persones opositores que necessitin assessorament sobre la possibilitat d'iniciar actuacions judicials i encara no ho hagin fet.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com