Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació , 18/07/2012
Vint sindicats formen la Plataforma en defensa dels Serveis Públics de les Illes Balears
Animen a paticipar a les manifestacions del 19-J

Imatge dels representants sindicals de la Plataforma en defensa dels serveis públicsLa majoria de les organitzacions sindicals de l’àmbit dels serveis públics de l’arxipèlag s’han constituït avui en una Plataforma unitària per lluitar plegats contra “l’atac” de les mesures aprovades pel Govern de Mariano Rajoy.

Els sindicats han llegit en roda de premsa un manifest en què se subratlla que davant les “agressions sense precedents contra el conjunt de persones treballadores i en atur , l’economia i la democràcia” han decidit ajuntar esforços per tal de mostrar la més “enèrgica repulsa”  i “rebuig” a aquest nou paquet de mesures de l’Executiu central.

Per això, els representats de la Plataforma en defesa dels Serveis Públics han fet una cridada a la ciutadania perquè participi activament  a les manifestacions que tendran lloc demà a Palma, Maó i Eivissa i les que estan sorgint espontàniament. A més a més, han reiterat que el sindicats estan intentant pactar un calendari de mobilitzacions fins a final d’any.

El portaveu de la Platatoma, Luis Tato, ha defensat que el Govern de Rajoy només està aplicant retallades sense cercar mesures que impulsin l’economia i la lluita contra el frau fiscal.  “Es podrien recaptar més de 38.578 milions d’euros a l’any només baixant en 10 punts el frau fiscal”, ha subratllat.

Pel que fa a les Balears, Tato ha demanat  al Govern que reimplanti   l’impost sobre patrimoni   “El Executiu de Bauzá només ha actuat amb les tisores i en canvi no ha proposat cap mesura d’equilibri pressupostari ”, ha comentat Tato, que també és el representant del sindicat  de Tècnics d’Hisenda.

“El Govern balear solament està donant canya als sectors més dèbils”, ha resumit Tato.

Per altra banda, els sindicats que conformen la Plataforma han invitat a altres organitzacions a sumar-s’hi ,  atès que creix la “indignació” per les retallades i la qualitat dels serveis públics.

Tal com han informat les organitzacions sindicals,  a la resta de comunitats autònomes també s’estan formant plataformes d’aquest tipus amb l’objectiu de defensar els empleats públics i qualitat dels serveis perquè “si no prenem el carrer, podem preparar-nos per posar l’altra galta”, han dit.

La Plataforma esta formada per : UGT (Federació de Serveis Públics i Federació d’Ensenyament); CCOO (Federació de Serveis a la Ciutadania, Federació de Sanitat i Federació d’Ensenyament); SUP (Sindicat Unificat de Policia); CEP (Confederació Espanyola de Policia);  UFP (Unió Federal de Policia);  CSIF (Central Sindical Independent de Funcionaris);  SATI (Sindicat Autònom de Transport de les Illes); STEI (Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament Intersindical); SITEMAYA (Sindicat de Treballadors d’Emaya); ANPE (Associació Nacional de Professors  Estatals); SIMEBAL (Sindicat Metges de les Balears); SATSE (Sindicat d’Infermeria);  USO (Unió Sindical Obrera); GESTHA (Cos de Tècnics d’Hisenda); SIPME (Sindicat de Policies Municipals d’Espanya); SAP (Sindicat de l’Administració Pública) i USAE (Unió Sindical d’Auxiliars d’Infermeria).

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com