Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 28/11/2012
Els sindicats del sector públic promouen la ‘Campanya negra de Nadal’ contra les retallades
UGT, CCOO, USO, SPPME i STEI han presentat aquest dimecres tot un conjunt d’accions de protesta contra les retallades en el sector públic sota el lema ‘Campanya negra de Nadal’, que té l’objectiu de conscienciar sobre els danys que suposen les retallades als serveis públics.
 
Sobre aquesta nova iniciativa dels sindicats, el representant d’UGT, Aurelio Martínez, ha subratllat que té la intenció d’implicar tots els empleats públics i la ciutadania per “defensar la importància dels serveis públics i la injustícia del Govern amb els seus treballadors”.
 
La primera acció es desenvoluparà demà a l’horabaixa durant l’encesa dels llums nadalencs a Palma per part de l’equip del Govern municipal i consistirà en fer una passejada vestits de negre pel centre de Ciutat, per tal “d’exigir un canvi de polítiques” ja que les actuals “no solucionen la crisi”.
 
En aquest sentit, el representant del sindicat de policies SPPME, Miguel Ángel León, ha criticat l’actitud “no gens dialogant” del batle Mateu Isern en mentir sobre el seu compromís d’aplicar el paquet de mesures de Rajoy i Bauzá “amb el menor impacte possible pels funcionaris”.
 
La següent actuació vol escenificar que les entitats financeres i els bancs són els responsables de la crisi i n’estan sortint indemnes, i per això proposen que dia 10 de desembre al matí la ciutadania retiri entre 50 i 200 euros dels caixers automàtics. Així, el representant de CCOO, Pedro Castro, ha afirmat que el que “es treu en drets” als empleats públics va destinat a “solucionar els problemes dels bancs”.
 
Per la seva banda, la representant de l’STEI, Catalina Cortada, ha demanat que durant les festes de Nadal es compri als petits comerços i que es pagui en efectiu, per evitar les comissions que s’enduen els bancs.
 
També, entre els dies 10 i 21 de desembre, dotze ‘papá noels’ vestits de negre acompanyats per empleats públics recorreran al matí i a la tarda els principals carrers comercials de Ciutat i repartiran fulls informatius amb els motius de la campanya, les denúncies de les retallades i les seves repercussions. 
 
D’altra banda, per dia 14, coincidint amb la vaga de dues hores dels empleats de la CAIB, els sindicats han previst una concentració de “dinar de Nadal alternatiu i reivindicatiu” a Cort entre les 14.30 i les 17.00 hores, atès que no poden fer despeses excessives perquè els han tret la paga extraordinària i per denunciar que aquesta mesura danya l’economia local. Tal com ha assenyalat el representant d’USO, José Ucendo, “les mesures de retall estan empobrint la classe treballadora mentre els més rics se’n beneficien”.
 
La ‘Campanya negra de Nadal’ culminarà amb una performance dia 4 de gener al passeig del Born, en què els empleats públics representaran el ‘desnonament del portal de Betlem’ per tal de rebutjar els desnonaments i la fràgil situació de moltes famílies que no poden afrontar les apujades d’impostos.
 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com