Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

Síguenos en:

Iniciar sesión

Comunicació, 31/08/2011
Els sindicats protesten contra la reforma de la Constitució i demanen públicament un referèndum
UGT i CCOO s'han adherit a la manifestació de l'1 de setembre convocada pel moviment 15-M

Palma, 31 d'agost de 2011

Prop d’uns tres-cents delegats i delegades sindicals de CCOO, UGT, USO i STEI s’han concentrat aquest migdia al davant de la seu de la Delegació del Govern en protesta per la reforma de la Constitució i per demanar públicament un referèndum per ratificar-la. Tant CCOO com UGT han fet una crida a la ciutadania i a la resta d’organitzacions socials perquè acudeixin a la manifestació de demà a les 19.30 h, que sortirà de plaça d’Espanya, convocada pel moviment 15-M.

Durant la concentració, els sindicats han lliurat al delegat del Govern a la comunitat autònoma, Ramon Socías, un manifest en què consideren que aquesta reforma “no ajudarà a la reducció dels nivells actuals de dèficit públic, que només pot aconseguir-se sense deteriorar greument el teixit econòmic i social del nostre país (...) i mitjançant una reforma fiscal equitativa i progressiva i un rigor permanent en l'ús de la despesa pública”.

Tots els dirigents sindicals han coincidit a dir que la reforma aprovada ahir pel Congrés dels Diputats amb els vots favorables de PSOE, PP i UPN és “errònia i inútil, té un caràcter marcadament conservador, i romp el consens constitucional sobre el qual es va basar l'elaboració de la nostra Carta Magna”.

 El secretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, ha qualificat la reforma de “constitucionalització” de les retallades socials i ha afegit que els dos partits majoritaris s’han unit per perjudicar la ciutadania espanyola. Bravo ha dit que és indignant que es reformi la Constitució “abans que s’hagin desenvolupat els drets socials d’habitatge, educació i sanitat que es contemplen a la Carta Magna espanyola”. El dirigent d’UGT ha remarcat que el que es necessita no és aquesta reforma de la Constitució sinó posar a l’abast mesures contra els culpables de la crisi econòmica”.

Per la seva part, la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, ha declarat que la reforma de la Constitució “és innecessària en el fons i per la forma i és negativa perquè imposa una greu limitació a l'autonomia dels governs democràtics i a la capacitat d'autogovern pressupostari de les diferents administracions públiques”. Vicens també ha manifestat que amb aquesta reforma es degraden encara més els serveis públics i que suposa “agenollar-se davant els mercats especuladors”.

La d’avui ha estat la primera acció a les Balears d’una tanda de mobilitzacions que s’estan duent a terme a tot Espanya i que culminaran amb una manifestació a Madrid dimarts vinent, 6 de setembre, un dia abans que la reforma arribi al Senat.

 
 

Sede Central de UGT Baleares

Dirección: Calle Font i Monteros, 8

Código Postal: 07003 Palma de Mallorca

Teléfono: 971 764 488 Fax: 971 204 084

UGT Baleares  |  Contacto

Powered by SD-a.com