Els partits han de garantir la continuïtat de les polítiques contra les violències masclistes

RESOLUCIÓ DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA d'UGT ILLES BALEARS EN EL SEU IV COMITÈ, EN DEFENSA DE LES LLEIS FEMINISTES QUE ELS GOVERNS DE DRETES VOLEN DEROGAR

 

IV Comitè de la UCA UGT Illes Balears insta als partits polítics que garanteixin la continuïtat de les polítiques feministes i amb perspectiva de gènere i de lluita contra la violència de gènere. Qualsevol passa enrere en aquest tema comporta la pèrdua de drets que van costar molt aconseguir. La UGT Illes Balears seguirà reivindicant la necessitat de posar al centre de la política a les persones i, per tant, el dret de les dones a prendre lliurament les seves decisions, sense normes ni lleis que coartin aquesta llibertat.

Enguany ja duem 23 dones assassinades a mans de les seves parelles o ex parelles. Moltes d’elles amb fills petits que queden orfes. Són 23 famílies trencades per a tota  la vida perquè 23 homes masclistes no podien suportar que les dones siguin lliures.

Els drets de les dones són, també, drets humans, però la violència de gènere té gènere femení. La violència masclista és estructural en la societat i s’exerceix contra les nines i les dones pel fet de ser-ho.

Els darrers anys, el govern de coalició progressista ha dissenyat, planificat i posat en marxa lleis pioneres per a la igualtat i contra la violència de gènere, però les darreres eleccions municipals i autonòmiques van donar uns resultats que esdevenen, poques setmanes després, en destrucció de drets que varen costar molt aconseguir. Negar-li a la violència de gènere el seu nom és fer-la invisible i, per tant, deixa de tenir sentit la lluita i el posicionament.

Aturar la violència masclista requereix un compromís polític que ha de treballar tots els àmbits de la vida en societat i per això són necessàries  lleis que fomentin la igualtat de gènere, la coeducació a les escoles i l’abordament de les múltiples formes de discriminació a les que s’enfronten a diari les dones.

La violència masclista concerneix als tres poders de l’estat: El poder executiu perquè  dissenyi, planifiqui i executi el projecte de país que volem ser. El poder legislatiu perquè creï lleis clarament feministes en defensa de la igualtat de gènere i amb un posicionament clar en contra de la violència de gènere, i el poder judicial perquè imparteixi justícia sense cap mena de dubte en la interpretació d’aquestes lleis.

Les polítiques d’ultradreta que estan prenent possessió dels nostres ajuntaments i comunitats autònomes són només una petita mostra del que ens espera. És ben sabut que les més dures i radicals tindran lloc després de les eleccions generals. Si ara ja, obertament, neguen l’existència de la violència de gènere què no faran si arriben a governar el país?

Des d’aquesta Comissió Executiva us demanem que tots els que defensem la igualtat i la justícia convidem a totes les persones que ens envolten a lluitar el 23 de juliol, amb el nostre vot, contra els partits polítics que volen dur-nos altra vegada a la foscor de la violència contra les dones que s’amaga darrera el nom de violència intrafamiliar.

Por último, han exigido a patronal y a administraciones públicas que con "urgencia"  se tomen las medidas necesarias para garantizar el futuro del servicio de educación infantil y reconocer la labor socioeducativa de las trabajadoras que cuidan de los niños menores de tres años. 

Fuente: UGT Illes Balears